Craiova îşi propune să devină Capitală Europeană a Culturii în anul 2021, împreună cu întreaga zonă istorică: Oltenia. Dobândirea acestui titlu, acordat de Parlamentul European în anul 2016, depinde de strategia instituţiilor implicate, de opinia experţilor din domeniu, dar şi de fiecare dintre noi, cei care vom beneficia de acest nobil statut în anul 2021, în cazul în care vom fi desemnaţi câştigători.

În anul 2013, autorităţile locale au pus bazele unei asociaţii non-profit, Asociaţia „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“, după modelul oraşelor europene câştigătoare. Asociaţia a început demersurile necesare realizării proiectului:
- a creat strategii
- a realizat evenimente artistice
- a însufleţit oraşul prin implementarea de proiecte ce implică în mod direct cetăţenii

Pentru a câştiga titlul de Capitală Europeană a Culturii e nevoie de ajutorul tuturor. Fiecare craiovean, fiecare locuitor al Olteniei poate să vină cu idei, să propună proiecte culturale sau artistice, să participe la evenimente şi să contribuie financiar la proiectele ce ne pot ajuta să devenim, împreună, cetăţeni ai unei capitale culturale europene. Astfel, a luat naştere Clubul Partenerilor „Craiova 2021“.

 

Ce este Clubul Partenerilor „Craiova 2021“?

Este o structură distinctă în cadrul Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“, cu ajutorul căreia se vor strânge fondurile private necesare susţinerii proiectelor culturale de anvergură. Unul dintre criteriile importante de selecţie a unui oraş pentru a deveni capitală europeană a culturii este ca bugetul cu care se finanţează proiectele culturale să provină şi din susţinerea financiară a cetăţenilor din regiunea respectivă.

 

Ce îşi propune Clubul Partenerilor „Craiova 2021“? 

 Să determine atât persoane fizice, cât şi agenţi economici, să se implice direct în susţinerea proiectului „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“.
 Să atragă sponsori importanţi regionali sau naţionali, ale căror interese economice sunt legate de zona Olteniei. 

 

Cine poate deveni partener ,,Craiova 2021“, ce trebuie să facă şi care sunt beneficiile sale?

1. Orice persoană fizică de oriunde, care susţine Craiova poate deveni „partener – cetăţean“ al proiectului „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“. 

Ce trebuie să facă partenerul – cetăţean? Să participe la evenimentele culturale şi să contribuie cu 50 RON pe an. 

Care sunt beneficiile partenerului – cetăţean? Numele său va fi înscris în Cartea de Aur a Craiovei Capitală Europeană a Culturii 2021. El va fi titularul unei cărţi de membru şi posesorul unei insigne. Pe baza prezentării cărţii de membru, partenerul – cetăţean va beneficia de tarife preferenţiale la cumpărarea anumitor bilete la manifestările desfăşurate sub egida Asociaţiei.

 

2. Persoane juridice care joacă un rol important pe scena economică locală (comercianţi, artizani, firme mici şi mijlocii) – ,,partenerii – VIP“.

Ce trebuie să facă partenerii – VIP? Să participe la evenimentele culturale şi să contribuie cu 5.000 RON pe an.

Care sunt beneficiile partenerilor VIP? Vor fi înscrişi în Cartea de Aur a Craiovei Capitală Europeană  a Culturii 2021. Vor fi invitaţi de onoare la anumite evenimente organizate de Asociaţia „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021“. Vor beneficia de două locuri gratuite la toate manifestările organizate sub egida Asociaţiei, precum şi de vizibilitate pe materialele de promovare ale Proiectului.

 

3. Persoane juridice care joacă un rol important pe scena economică regională şi naţională (contribuabili mari) – ,,partenerii – VVIP“.

Ce trebuie să facă partenerii – VVIP? Să participe la evenimentele culturale şi să contribuie cu 50.000 RON pe an.

Care sunt beneficiile partenerilor VVIP? Vor fi înscrişi în prima secţiune a Cărţii de Aur dedicată Craiovei Capitală Europeană a Culturii 2021. Vor fi invitaţi de onoare ai tuturor evenimentelor culturale organizate de Asociaţia „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“. Vor beneficia de 4 locuri gratuite şi personalizate la toate manifestările organizate sub egida Asociaţiei, precum şi de o vizibilitate distinctă pe materialele de promovare ale Asociaţiei. Vor fi invitaţi la toate evenimentele şi recepţiile Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“, vor avea posibilitatea de a-şi promova propria activitate în cadrul acestora şi vor primi un trofeu ce le atestă statutul de membru VVIP.

 

Fondurile strânse vor fi depuse într-un cont special al Clubului Partenerilor, iar sumele cumulate în acest cont fiind vizibile, după o actualizare zilnică, începând cu data de 1 ianuarie 2015 în cadrul acestui site, la secţiunea Fonduri. Respectivul cont nu se va deschide până la data de 1 noiembrie 2015, în acest interval urmând a se constitui un consiliu de administrare a fondurilor obţinute, format exclusiv din reprezentanţi ai partenerilor „Craiova 2021“ (ai cetăţenilor şi ai agenţilor economici deveniţi membri ai clubului). Consiliul va decide, prin vot, care dintre proiectele culturale depuse de reprezentanţii Asociaţiei „Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021“ vor beneficia de finanţarea obţinută pe această cale, de la membrii Clubului Partenerilor ,,Craiova 2021“.

 

Cum procedez pentru a deveni partener ,,Craiova 2021“?

1. Prin completarea unui formular scris, la unul dintre punctele de lucru ale Asociaţiei Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021: sediul Asociaţiei – str. A. I. Cuza nr. 7; chioşcul Info Craiova IntenCity – English Park; sediul Operei Române Craiova – str. Mihai Viteazul nr. 7;
2. Prin salvarea şi completarea unuia din formularele de mai jos. Formularul semnat, împreună cu extrasul bancar, pot fi trimise scanat, electronic, pe adresa office@craiovaculturala.ro sau pot fi depuse la sediul ACCEC 2021, Str. Mihai Viteazul nr. 7.

DESCARCĂ Formularul de susţinere şi adeziune Partener-Cetăţean

DESCARCĂ Formularul de susţinere şi adeziune Partener-VIP

DESCARCĂ Formularul de susţinere şi adeziune Partener-VVIP


Cont bancar: RO61BRDE170SV14156181700, valuta RON.
Bancă: BRD Craiova.
 

În contextul constituirii Clubului Partenerilor Craiova 2021, a fost gândit un eveniment de gală, care să aducă alături, într-un cadru deosebit, primii parteneri ai Asociației „Craiova Capitală Culturală Europeană 2021”, dar și potențiali noi parteneri, dornici să susţină acest proiect.

Balul Vienez a avut loc pe 13 decembrie, ora 19:00, în cadrul Oltenia Ballroom  și a reprezentat, vizual şi senzorial, o întoarcere în timp, iar ca obiectiv a fost cu gândul spre viitor, la Capitala Culturală a Europei pentru anul 2021.

Numele partenerilor din cele trei categorii de pe aceasta pagină au fost făcute publice după data de 13 decembrie 2014, dată la care Asociaţia Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021 a organizat Balul Partenerilor, iar sumele încasate în urma realizării acestui bal (achiziţionarea de invitaţii, obiecte scoase la licitaţie, donaţii etc.) au constituit suma iniţială din cadrul Clubului Partenerilor aferentă anului 2014.

VVIP

VIP

Cetăţeni suporteri

 • Gabriela Toma
 • BĂRBUICĂ CORINA
 • BONESCU ELENA
 • BUJOR CĂTĂLINA
 • CRIVEANU MARIUS
 • DOROBANŢU ELIAN
 • ENE CARMEN
 • FĂNUŢĂ BOGDAN
 • HRISTESCU IVONA
 • IONESCU LUMINIŢA
 • IONESCU MARIUS
 • OSIAC CONSTANTIN
 • RAŢĂ GABRIEL
 • STÎNGĂ GEORGICĂ
 • VASILESCU LIA OLGUŢA
 • ZAMFIR ANTONIU
 • ZOFEI ADRIAN

5 2   8 4 7 lei

fonduri stranse de comunitate

Vă mulţumim!

Mă implic!

 

Comunitatea Europeană a desemnat două țări care vor putea nominaliza două orașe-capitală europeană în 2021: România și Grecia.

În România, există cel puțin 10 orașe care și-au manifestat intenția de a candida la titlu, în timp ce în Grecia sunt peste 12 orașe candidate.

Interesul manifestat de orașele candidate este o dovadă clară a faptului că fiecare înțelege că această candidatură reprezintă o provocarea majoră care va avea un impact considerabil pentru viitorul lor.

De fapt, aici nu este vorba despre o operațiune punctuală desfășurată în decursul unui an, ci despre organizarea unui eveniment de amploare care să determine o schimbare pozitivă și durabilă a strategiei de dezvoltare a orașului a cărui candidatură va fi câștigătoare.

Prin urmare, în ceea ce privește orașul CRAIOVA, responsabilii noștri politici, administrativi și cei ai societății civile au înțeles perfect faptul că o astfel de nominalizare reprezintă o oportunitate unică atât pentru cetățeni cât și pentru întregul oraș și regiunea OLTENIA.

Astfel, strategia proiectului nostru, care va fi prezentat în octombrie 2015 în cadrul reuniunii de preselecție și, la sfârșitul anului 2016, la desemnarea finală, s-a axat pe implicarea și dinamismul întregii populații.

Planul nostru strategic, menit să ne diferențieze de celelate orașe candidate din România, se bazează pe faptul că PROIECTUL NOSTRU ESTE SPRIJINIT DE INTREAGA POPULAȚIE.

Noi, toți cetățenii, indiferent de poziția noastră sau de convingerile noastre politice, trebuie să venim în sprijinul oficialilor orașului și să ne implicăm în implementarea acestui proiect.

Sunt vizați toți cetățenii orașului CRAIOVA, dar și locuitorii OLTENIEI: angajați din sectorul privat sau public, pensionari, şomeri, elevi şi studenți, comercianți – artizani, antreprenori, liber-profesioniști, reprezentanți politici, militari, reprezentanți ai Bisericii, cetățeni ai minorităților.

TOȚI!  Cu toții suntem vizați!  Cu toții trebuie să ne dovedim încrederea în buna derulare și reușita acestui proiect!

Cu toții trebuie să devenim promotorii și ambasadorii acestui proiect. Cu toții trebuie să ne implicăm în mod activ, să ne convingem familiile şi prietenii să sprijine acest proiect!

Acesta este proiectul nostru!  Așadar, viitorul orașului CRAIOVA și al OLTENIEI este în mâinile noastre. „Trenul progresului”, grație acestui proiect, trece doar o singură dată și toate condițiile sunt actualmente îndeplinite astfel încât să reușim ÎMPREUNA.

Prin urmare, Stimați Concetățeni, Dragi Prieteni și Parteneri, acest proiect extrem de ambițios pentru CRAIOVA se află în mâinile noastre și doar de noi depindem ca să reușim!

În ceea ce ne privește, noi suntem pregătiți. Contăm pe voi toți!

 

Devino și tu partener! Susține Craiova în demersul de a câștiga titlul de Capitală Europeană a Culturii!

Craiova continuă demersurile pentru a ajunge Capitală Europeană a Culturii în anul 2021. Pe lângă toate activitățile culturale și artistice, dezvoltarea și înfrumusețarea orașului sau promovarea istoriei și culturii locale și regionale, pentru a câștiga acest titlu în anul 2021 este importantă și susținerea venită din partea comunităţii, fie că vorbim de Craiova sau de toată Oltenia.

Deja ni s-au alăturat atât cetățeni cât și persoane juridice, care au înțeles importanța acestui proiect pentru dezvoltarea orașului și a regiunii. Pentru a ușura procesul de susținere sau aderare în "Clubul Partenerilor 2021", am creat modulul de donații online. Este un proces simplu, rapid și sigur, datele dumneavoastra personale fiind protejate si securizate. Astfel, prin completarea formularului, poți deveni suporter sau partener al proiectului "Craiova Capitală Europeană a Culturii", în funcție de modalitatea de implicare aleasă.

Mai multe informații despre această inițiativă și despre beneficiile obținute în urma  implicării, găsiți la secțiunea "Clubul Partenerilor" sau accesând direct link-ul.

Implică-te şi tu, susține Craiova 2021!

Prin completarea acestui formular sustin și declar că doresc să devin membru al Clubului Partenerilor !

Doresc să:

Minim

Evenimente

Clubul agenţiilor de voiaj

Obiectivul general al Clubului Agenţiilor de Voiaj îl constituie sprijinirea autorităţilor locale şi a instituţiilor de cultură din Craiova şi din regiunea Oltenia pentru dezvoltarea şi promovarea turismului cultural.

Parteneri media