Ştiri AcasãMediaŞtiri

Comunicat de presă

03 Octombrie 2016

Având în vedere articolul publicat azi, 03 octombrie 2016, în cotidianul Gazeta de Sud, considerăm că este oportun să răspundem acuzațiilor, mai ales că este vorba de folosirea unei decizii preliminare a Curții de Conturi Dolj, care a fost modificată substanțial în urma etapei legale de conciliere dintre auditor și autoritatea auditată.

Citeste mai mult

Deschiderea Festivalului de Epigramă „Traian Demetrescu”, ediţia a V-a, Craiova

02 Septembrie 2016

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită astăzi, 2 septembrie, începând cu ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Craiova, unde va avea loc deschiderea celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Epigramă „Traian Demetrescu”.

Citeste mai mult

„Culorile lumii” – expoziție de pictură la TRADEM

02 Septembrie 2016

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” găzduiește în perioada 1-15 septembrie 2016, în Salonul Medieval, expoziția de pictură „Culorile lumii”, cuprinzând lucrări premiate în vara aceasta la concursurile internaționale „Basmele Reginei Maria” - ediția a XI-a, „Interferențe culturale în context european” – ediția a X-a și la concursul național „Eseuri plastice – mail-art”, ediția a X-a.

Citeste mai mult

Concert al „Generației Folk” dedicat Zilei limbii române

02 Septembrie 2016

Cu ocazia aniversării limbii române, “Generația Folk” vă aşteaptă la un super-concert pe data de 2 septembrie 2016, în Piața ”Mihai Viteazul” începând cu ora 20:00. «Vino și sărbătorește alături de noi, pe acorduri și prin viu grai! La mulți ani, limbă română!», este invitaţia organizatorilor.

Citeste mai mult

Dosarul „Brâncuşi“ pentru UNESCO va fi depus în 2019

31 August 2016

Comisia UNESCO din Parlamentul României a efectuat ieri o vizită la Târgu Jiu pentru documentarea cu privire la includerea operelor lui Constantin Brancuşi în patrimoniul cultural mondial al forului respectiv. Aceasta ar fi o nouă încercare de înscriere a ansamblului brâncuşian de la Târgu Jiu pe lista UNESCO.

Citeste mai mult

„Prietenii Istoriei”, premiaţi la Muzeul Olteniei

31 August 2016

Miercuri, 31 august a.c, în spaţiul interactiv al Secţiei de Istorie-Arheologie, din cadrul Muzeului Olteniei (strada „Madona Dudu” nr. 18), va avea loc festivitatea de premiere a participanţilor la primul modul al atelierului de cunoaştere „Prietenii Istoriei”, iniţiat la începutul lunii august 2016, de specialiştii secţiei.

Citeste mai mult

Închiderea oficială a Simpozionului Internaţional de Sculptură în Piatră „Drumuri Brâncuşiene”

31 August 2016

Miercuri, 31 august 2016, ora 11:00, va avea loc, pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” (piaţa William Shakespeare), închiderea oficială a celei de-a IV-a ediţii a Simpozionului Internaţional de Sculptură în Piatră „Drumuri Brâncuşiene”, organizat de primăria Municipiului Craiova şi Casa de Cultură „Traian Demetrescu”.

Citeste mai mult

S-a încheiat cea de-a VII-a ediţie a Divan Film Festival

29 August 2016

Duminică, 28 august, în Portul Cultural Cetate, s-a încheiat cea de-a șaptea ediție a Divanului Degustătorilor de Film și Artă Culinară, unicul festival de film balcanic din România, a cărui temă anul acesta a fost “Povești urbane din Balcani”. De-a lungul celor 8 zile de festival au avut loc proiecții de film, demonstrații culinare, concerte și workshop-uri.

Citeste mai mult

Ce mâncau oltenii cu o sută de ani în urmă

27 August 2016

Într-o lucrare tipărită în 1895, intitulată „Igiena ţeranului român“, dr. Gheorghe Crăiniceanu s-a aplecat și asupra alimentației țăranilor români, făcând cunoscute obiceiurile culinare ale populaţiei la acea vreme.

Citeste mai mult

A început parada de foc a păpuşilor!

27 August 2016

O salvă de tun a anunţat, joi seara, la Craiova, deschiderea oficială a Festivalului „Puppets Occupy Street” – Fire Edition, jovialilor invitaţi spanioli costumaţi în soldaţi urmându-le, într-o deja tradiţională paradă ce traversează centrul oraşului, un car alegoric din care au ţâşnit scântei, artişti pe picioroange, păpuşi gigantice şi un dragon... fumegând!

Citeste mai mult

Evenimente

Clubul agenţiilor de voiaj

Obiectivul general al Clubului Agenţiilor de Voiaj îl constituie sprijinirea autorităţilor locale şi a instituţiilor de cultură din Craiova şi din regiunea Oltenia pentru dezvoltarea şi promovarea turismului cultural.

Parteneri media