Ştiri Craiova AcasãMediaŞtiriŞtiri Craiova

Deschiderea Festivalului de Epigramă „Traian Demetrescu”, ediţia a V-a, Craiova

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită astăzi, 2 septembrie, începând cu ora 17:00, în Sala Mare a Primăriei Municipiului Craiova, unde va avea loc deschiderea celei de-a V-a ediţii a Festivalului Internaţional de Epigramă „Traian Demetrescu”.

Festivalul se desfăşoară sub egida Consiliului Local al Municipiului Craiova şi Primăriei Craiova, în colaborare cu Cenaclul Epigramiştilor Olteni, Uniunea Epigramiştilor din România şi revista „Cugetul”.

La festival participă epigramişti din Buzău, Timiş, Hunedoara, Suceava, Bistriţa Năsăud, Baia Mare, Constanţa, Braşov, Vâlcea, Cluj-Napoca, Galaţi, Vaslui, Alba, Mehedinţi, Bucureşti, Chişinău (Republica Moldova) şi Dolj, selectaţi în urma concursului de epigramă ale cărui teme au fost: „E toamnă iar…” şi o temă liberă.  

În prima zi a festivalului lucrările vor fi deschise de poetul Marius Robu. De asemenea, publicul craiovean este invitat la expoziţia de pictură semnată de Florin Măceşanu din holul primăriei. Ziua se va încheia cu dueluri epigramatice.

Sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10:00, actorul Ilie Gheorghe va citi câte două epigrame ale participanţilor premiaţi, iar juriul  festivalului (prof. univ. dr. Ştefan Cazimir, scriitorul Tudor Nedelcea şi Petre Gigea Gorun, ambasador, preşedintele Cenaclului Epigramiştilor Olteni) va înmâna premiile şi diplomele de excelenţă. Ziua se va încheia cu o expoziţie de mică sculptură, lucrările aparţinând lui Petre Ion Florin Vasilescu.

Intrarea publicului este liberă.

1229 vizualizari

Citeşte şi despre

Comunicat de presă

Având în vedere articolul publicat azi, 03 octombrie 2016, în cotidianul Gazeta de Sud, considerăm că este oportun să răspundem acuzațiilor, mai ales că este vorba de folosirea unei decizii preliminare a Curții de Conturi Dolj, care a fost modificată substanțial în urma etapei legale de conciliere dintre auditor și autoritatea auditată.

Mai mult...

„Culorile lumii” – expoziție de pictură la TRADEM

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” găzduiește în perioada 1-15 septembrie 2016, în Salonul Medieval, expoziția de pictură „Culorile lumii”, cuprinzând lucrări premiate în vara aceasta la concursurile internaționale „Basmele Reginei Maria” - ediția a XI-a, „Interferențe culturale în context european” – ediția a X-a și la concursul național „Eseuri plastice – mail-art”, ediția a X-a.

Mai mult...

Concert al „Generației Folk” dedicat Zilei limbii române

Cu ocazia aniversării limbii române, “Generația Folk” vă aşteaptă la un super-concert pe data de 2 septembrie 2016, în Piața ”Mihai Viteazul” începând cu ora 20:00. «Vino și sărbătorește alături de noi, pe acorduri și prin viu grai! La mulți ani, limbă română!», este invitaţia organizatorilor.

Mai mult...

Comentarii

CAPTCHA code

Comentariile utilizatorilor necesita aprobarea unui moderator!

Numar maxim de caractere: 500

Evenimente

Clubul agenţiilor de voiaj

Obiectivul general al Clubului Agenţiilor de Voiaj îl constituie sprijinirea autorităţilor locale şi a instituţiilor de cultură din Craiova şi din regiunea Oltenia pentru dezvoltarea şi promovarea turismului cultural.

Parteneri media